IGRAO ZA ZVEZDU, SADA MEŠA MALTER: Mnogi ga ne bi prepoznali! (FOTO)
Nekadašnji tim Crvene zvezde, Foto: Nebojša Mandić

au

IGRAO ZA ZVEZDU, SADA MEŠA MALTER: Mnogi ga ne bi prepoznali! (FOTO)

Neverovatna priča

Objavljeno: 19:48h

Život piše romane! Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Petar Orlandić imao je jako živopisnu karijeru.

Tokom tri sezone provedene u crveno-belom dresu, Orlandić je uglavnom ulazio sa klupe, ali je uprkos tome na 34 utakmice postigao 15 golova, što je impresivan učinak za momka iz Podgorice.

Orlandićev život nije bio nimalo lak. Odrastao je uz majku, bez oca, i od ranog detinjstva morao je da se snalazi za život. Uz početak fudbalske karijere, radio je na građevini i tokom leta konobarisao po restoranima u Boki Kotorskoj, piše "Sportal".

Njegova prizemnost i povezanost sa običnim ljudima pokazana je i danas. Na svom Instagram profilu, Orlandić je podelio fotografiju sa građevine, gde uz mešalicu i malter pomaže prijateljima. Uz šaljivi komentar "Drugi dan priprema!" i emotikon mišića, pokazao je da se nije promenio.

Nakon Crvene zvezde, Orlandić je imao priliku da potpiše unosan ugovor sa ruskom ekipom SKA iz Habarovska, ali je odbio zbog klimatskih uslova u Sibiru. Umesto toga, odlučio je da se okuša u Portugalu, na Madeiri, rodnom mestu Kristijana Ronalda. Tamo je proveo celu sezonu.

Karijeru je započeo u Ribnici, zatim igrao za Zetu, a nakon Crvene zvezde i Madeire, nastupao je za kineski Leopard, Birkirkaru sa Malte, Sukotaj sa Tajlanda, slovački Spartak Trnava, Zvijezdu iz BiH, kao i crnogorske klubove Olimpik i Podgoricu. Prošlu sezonu proveo je u ekipi Jezero, sa kojom ima važeći ugovor.

Bonus video:

00:36

Crvena zvezda, pehar, delije

(Espreso sport/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.